قبل از کشف شکر از گیاهان، سکنجبین که سکنگبین است با عسل درست می شده است. ولی پس از کشف طرز تهیه واستحصال شکر از نیشکر برای تهیّه سکنجبین از شکر سرخ وسرکه استفاده شده است وظاهراً تا دوره فعالیت پزشکی شیخ الرئیس ابوعلی سینا با توصیه حکمای یونان ودانشمندان قبل از شیخ الرئیس، با عسل درست می شده است ولی طبق نظر شیخ الرئیس به لحاظ مقابله با خشکی سرکه، به جای عسل از شکر سرخ استفاده کرده اند تا جمع رطوبت شکر سرخ با خشکی سرکه موجب شود شربت معتدل مفیدی به دست آید. طبیعت شکر سرخ گرم ومرطوب وطبیعت سرکه سردوخشک است. سکنجبین خلطها را لطیف و سینه را پاک کرده و گرفتگی کبد و طحال را باز میکند. کبد انسان میتواند 1.5 کیلوگرم کثافات دفع نشده (سموم بدن) را در خود حمل نماید. خود را از این بار اضافی تطهیر کنید.