خوشمزهترین ماده غذایی در بین خوراکیها قره قروت است که از لبنیات گرفته میشود. این ماده خوراکی از خواص بی نظیری برخوردار است. قره قروت از حرارت دادن آب ماست، به مدت زیاد به دست می آید. یکی از مهمترین فواید قرهقروت این است که برخلاف بقیه ترشیها پایه لبنی دارد. بسیاری از افراد به دلیل مزه ترش آن است که به خوردن آن علاقمند هستند. قرهقروت مانند دیگر لبنیات برای پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است. زیرا حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی زیادی است. سایر املاح و مواد مغذی موجود در این فرآورده نیز در فعالسازی آنزیمها و ویتامینها، مقاومت بدن در برابر بیماریهای عفونی نقش موثری دارند. از آنجایی که قرهقروت حاوی اسیدهای آلی است، ضدعفونی کننده لوله گوارش بوده و باعث جلوگیری از رشد باکتریهای مضر در لوله گوارش میشود. قره قروت حاوی ویتامین D نیز میباشد. این ویتامین باعث افزایش جذب کلسیم در بدن میشود، در نتیجه از عوارض کمبود کلسیم پیشگیری میکند. همچنین از ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز جلوگیری میکند.
خواص: کمک به استحکام بدن (به ویژه عضلات) کمک به رشد و نمو پیشگیری از پوکی استخوان ضد عفونی کننده دستگاه گوارش از بین برنده انگل و میکروب روده