کاکائو از محبوب ترین مواد غذایی در جهان است که از میوه درخت گرمسیری کاکائو به دست می آید و علاوه بر طعم دوست داشتنی دارای خواص زیادی برای سلامتی می باشد. پودر کاکائو از تحت فشار قرار دادن لوبیای کاکائو و حذف کره یا چربی آن به دست می آید. پودر کاکائو یکی از مهمترین محصولاتی است که امروزه در صنایع غذایی مختلف به منظور طعم دهی و تزیینات استفاده میشود. تصور جهان بدون کاکائو ناممکن است و بشر به این محصول وابستگی زیادی دارد. همچنین این محصول دارای خواص درمانی فوق العادهای است. کاکائو یکی از غنی ترین منابع پلیفنل هاست. پلیفنل ها آنتی اکسیدان های طبیعی ای هستند که در مواد غذایی مانند میوه ها، سبزیجات، چای و شکلات یافت می شوند. آنها دارای خواص متعددی چون کاهش التهاب، جریان خون بهتر، کاهش فشارخون و بهبود سطوح قند و کلسترول خون هستند. طبع کاکائو گرم و خشک است.
خواص: پیشگیری از دیابت و تنظیم قند خون، بهبود تنگی نفس و آسم، تقویت حافظه، ضد افسردگی، درمان سرطان روده و پروستات، پیشگیری از پوکی استخوان