کشمش انگور خشک شدهاست. کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامینهای گروه B است از طرفی کشمش دارای خواص آنتیاکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری میکند. کشمش در واقع همان انگور خشک است. کشمش را به دو روش سنتی و صنعتی تهیه میکنند. در روش سنتی، حبههای انگور را در یک سینی بزرگ میریزند و جلوی آفتاب خشک میکنند یا آنگونه که در گذشته مادربزرگهای ما انجام میدادند، خوشههای انگور در زیرزمینها یا اتاقهای تاریک آویزان میشد تا خشک و تبدیل به کشمش شود. بهترین نوع کشمش پلویی بدون هسته میباشد. طبیعت کشمش گرم و خشک می باشد.
خواص: استحکم استخوان کاهنده خشم از ین برنده بلغم خوشبو کننده دهان صفا بخش رنگ رخسار رفع کم خونی و ضعف عمومی بدن