گیاه گلپر که در مناطق کوهستانی میروید و بومی کشور ایران است به معطر بودن دانههایش شهرت دارد. ما این گیاه را بیشتر به عنوان ادویه در آشپزی میشناسیم اما این گیاه دارای خواص دارویی بسیاری است. میتوان از این گیاه به صورت دائم اما در حد متعادل استفاده کرد چرا که مزایای تقویتی بسیاری برای بدن دارد. دانه های معطر گلپر همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومی دارد. خواص گلپر شامل خاصیت رفع سوء هاضمه، دفع کننده باد و نفخ شکم و کمک به درمان خانگی سکسکه است. همچنین از این گیاه در صنعت به عنوان طعم دهنده در صنایع غذایی و دارویی، دهان شویه ها، معطر کننده صابون و خمیر دندان و عامل ضد نفخ در مصارف دارویی استفاده می شود. طبیعت گیاه گلپر گرم و خشک است.
خواص: ضد نفخ ضد عفونی کننده بهبود ناراحتی های گوارشی و حالت تهوع مسکن دفع کرم روده بهبود ناراحتی های پوستی معطرکننده غذا